Tøjstativ – til dukketøj :-)


Jeg var på loppemarked for nogle måneder siden. Der var en stand med dukketøj og en masse andre dukketing. Og hun havde nogle smarte dukketøj stativer, hvor dukketøjet hang. De viste sig at være hjemmelavet, og den kreative snedker ville gerne lave et til mig også. Herligt!! 🙂 Jeg har frisket det lidt op med sølv spraymaling på bøjlestangen, sort spraymaling på de lodrette stænger og råhvid bund. Det er blevet rigtig fint, synes jeg.

 

 

Her er dukkestativerne fra loppemarkedet.

 

Klædeskabet igen – nu med ny maling

Jeg var ikke tilfreds med klædeskabet, som det så ud. Det var så fint, men lidt for slidt og falmet. Der skulle ske et eller andet med det. 🙂 Det endte med, at jeg malede det. Jeg har bevaret den store blomst på døren. Jeg havde i første omgang også bevaret de små blomster på skufferne, men det så ikke pænt ud. Jeg har også skiftet de rustne skruer på grebene ud, og malet grebene hvide. Bøjlestangen manglede også, så sådan en har jeg også sat ind.

Klædeskabet

Måtte simpelthen eje dette fine klædeskab, som jeg fandt i den blå avis. Købte det af en sød dame fra Roskilde. Det har sikkert været hendes eget. Det er fra 40’erne og er så fint lavet. Dog lidt slidt og falmet – overvejer om jeg skal male det, men det er alligevel næsten synd, for blomsterudsmykningen skulle nødig gå tabt. Og dukkerne kan godt li’ det som det er – sådan ser det da i hvert fald ud. 🙂

 

Loppe-skatte

Var på loppemarked i Kbh i dag. Og der sad hun så, Trolde-Sofie. Købte hende for 50,-. Hvem har mon strikket hende. Og for hvor længe siden? Jeg har opskriften, som er fra et Alt for damerne fra 1957.

Jeg købte også disse skatte, som næsten ikke kostede noget. Hjemmestrikket håndklæde for 20,- og 6 hjemmestrikkede gule vaskeklude for 65,-. Det fine hjemmestrikkede ternede dukketæppe fik jeg forærende, da hende, der havde standen ikke rigtig vidste, hvad hun skulle tage for det. Tænk hvor mange timers håndarbejde, jeg har købt for næsten ingenting. Og så det fine dukke porcelæn for 10,- pr. del.

Indblik i en københavner lejlighed

Så fik Trine også indrettet værelse. 🙂 Reolen har jeg fundet på svigerforældrenes gård. De fine Christel billeder er købt over nettet. Tingene i reolen og glassene på bordet er loppefund undtagen skoene, som er købt i dukkeforretningen i Hillerød. Dukkemøblerne er fra Maileg. Lyskæden er fra en Tiger butik.

 Closeup’s:

 

Fine glimt fra mit hjem

Jeg kan rigtig godt li’ min trappeopgang. Det er lidt specielt at entreen er en trappeopgang. Ikke så praktisk som en traditionel villa, for hvor skal man gøre af overtøj og sko. Da vi overtog huset var der gulvtæppe på, men det fik vi fjernet og så fik vi malet gelænderet sort. Det blev rigtig flot, synes vi selv.

Lige indenfor gadedøren har vi endelig nu efter at have boet her i næsten 10 år fået opsat knager og spejl. Stolen er arvet fra min mormor og morfar. Bornholmer billederne på modsatte side pynter så fint, synes jeg. Jeg glæder mig over dem hver dag.

I stueetagen har vi denne dejlige kommode, som er købt gennem dba til ingen penge. Spejl og lampe er nye ting, mens næsten al nips er loppefund.

 

Mellem stueetagen og 1. sal har jeg mine dukkeskabe, som man kan læse mere om på strikkededukker.dk. 🙂 Den skønne plakat har jeg fået af mine børn i julegave. Dukkemøblerne ovenpå skabene kan du læse mere om her og her og her.   

 Her er en del af min stue, som jeg holder meget af at kigge på. Farven rød er gennemgående i mit hjem. Stolen er arvegods fra mine forældre.

Smuk del fra mit soveværelse. Jeg har fået dette skønne toiletbord og stol af min mor. Jeg har mange minder om hende så smuk siddende på stolen og ordne hår på vej til fest, duften af parfume og en lille smule tristhed over at skulle undvære hende en hel aften. Billedet i midten på væggen er et tidligt kunstværk fra min datter og lerklatterne under er mine to børns håndtryk – en julegave fra børnehaven / vuggestuen. Ak ja, det var tider. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit køkken. Alle mine små ting har deres egen historie og betyder noget for mig hver især. Jeg holder af at sætte tingene sammen, så det ser dejligt ud Lige denne vinkel på mit køkken er specielt flot og indbydende, synes jeg. Jeg har selv fundet på at putte sølvtøjet ned i glaskrukken. Det pynter meget, synes jeg, og sølvet bliver ikke sort, når det ligger der.

Chaiselong til Trine

Var på loppemarked i dag på Islands brygge. Fandt denne skønne chaiselong til Trine. Det ses jo tydeligt, at hun er glad for den.

“Nyt” skab til badeværelset

Jeg faldt helt for dette fine lille skab, som der var en, der solgte i dba for kun 125,-. Men da jeg så det rigtigt, så var det desværre ikke så pænt, som det ellers så ud til på billederne. Det var utrolig beskidt og ikke særlig pænt malet, men værst var, at det ene glas var i stykker i det ene hjørne. Men til den pris måtte jeg eje det alligevel. Jeg vaskede skabet af og fiksede hjørnet af det ene glas med et stykke hårdt plast og en stribe selvklæbende blankt hyldepapir udenpå. Jeg satte også hyldepapir på undersiden af de små hylder, der hvor malingen virkelig var grim. Og resultatet blev da flot, synes jeg. Til venstre ses skønne grydelapper og patchworktaske fra min mor.

Fra gammel skuffe til splinter ny dukkereol

Se forvandlingen. Det fine papir er købt i Søstrene Grene til kr. 1,88 pr. rulle.

Flere dukkemøbler – mere juhu

Jeg fik dette søde café sæt af min kære datter i fødselsdagsgave. Igen Maileg møbler. Reolen i baggrunden er en gammel kasse, som jeg engang har fundet på mine svigerforældres gård. Tror det har været insatsen i en køkkenskuffe en gang. Nu skal det blive en dukkereol. Overvejer at lime noget fint retro tapet ind som bagbeklædning.

 

Der er stil på, når Emma og Emmy skal hygge med kaffe. Her sidder de på café møblerne for første gang.