Det skarpe hjørne – av av av


Hold da fest for en dejlig fødselsdag. Se de skønne gaver:

…….og se de fine kort:

……og aldrig har jeg fået så stor en buket blomster:

Ret skal være ret

Når jeg før har udtalt, at min mor ikke gad lave dukker og dukketøj til mine dukker, så er det ikke helt rigtigt. Jeg erindrer en ferie til Gardasøen – bare hende og jeg – hvor hun ikke strikkede andet end dukketøj til min dukke Petusa. Det kom der mange skønne stykker strikket dukketøj ud af. Jeg ville gerne have haft, at hun strikkede til min hjemmestrikkede dukke, som ses i midten, men det synes hun ikke. Det betød heller ikke så meget, for min egen strikkede dukke kunne godt passe tøjet. Dukken til venstre har jeg strikket som voksen. Jeg husker også en fødselsdag, hvor jeg fik en masse stykker hjemmestrikket dukketøj. Det var også den bedste gave, hun kunne give mig. 🙂 Til en anden fødselsdag fik jeg disse herlige strikkede tvillinger Nicolaj og Nicoline. Det var det eneste, jeg ønskede mig. 🙂 Jeg har selv strikket tøjet til dem. Det lille hvide sæt har min mor også strikket. Opskriften var til en anden strikket dukke – Strikke Sidse, men min mor lavede tøjet til at passe til min ønskedukke.

Se opskriften her nedenfor. Jeg synes godt nok min mor har ramt plet. De er bare helt magen til opskriften. 🙂

80’er postkort og kollage

Mit yndlings postkort fra starten af 80’erne. Jeg havde det først hængende på min røde opslagstavle og siden sat på med tape på en mappe. Jeg holder stadig meget af det billede.

Kollage, som jeg lavede i 1980, da jeg gik i gymnasiet. Det er udklip fra Alt for Damerne blade. Jeg var selv godt tilfreds med kollagen og havde den på min mappe i gymnasiet. Kollagen fik desværre en lidt hård medfart en tidlig morgen, da en lille baby var på fri fod, mens vi sov. 🙂

 

Tøjstativ – til dukketøj :-)

Jeg var på loppemarked for nogle måneder siden. Der var en stand med dukketøj og en masse andre dukketing. Og hun havde nogle smarte dukketøj stativer, hvor dukketøjet hang. De viste sig at være hjemmelavet, og den kreative snedker ville gerne lave et til mig også. Herligt!! 🙂 Jeg har frisket det lidt op med sølv spraymaling på bøjlestangen, sort spraymaling på de lodrette stænger og råhvid bund. Det er blevet rigtig fint, synes jeg.

 

 

Her er dukkestativerne fra loppemarkedet.

 

Klædeskabet igen – nu med ny maling

Jeg var ikke tilfreds med klædeskabet, som det så ud. Det var så fint, men lidt for slidt og falmet. Der skulle ske et eller andet med det. 🙂 Det endte med, at jeg malede det. Jeg har bevaret den store blomst på døren. Jeg havde i første omgang også bevaret de små blomster på skufferne, men det så ikke pænt ud. Jeg har også skiftet de rustne skruer på grebene ud, og malet grebene hvide. Bøjlestangen manglede også, så sådan en har jeg også sat ind.

Bord – dæk dig!!

Klædeskabet

Måtte simpelthen eje dette fine klædeskab, som jeg fandt i den blå avis. Købte det af en sød dame fra Roskilde. Det har sikkert været hendes eget. Det er fra 40’erne og er så fint lavet. Dog lidt slidt og falmet – overvejer om jeg skal male det, men det er alligevel næsten synd, for blomsterudsmykningen skulle nødig gå tabt. Og dukkerne kan godt li’ det som det er – sådan ser det da i hvert fald ud. 🙂