Sandheksen i Rønne


Så var vi på den nye cafe i Rønne – Sandheksen hedder den. Den er så fint indrettet med finurlige ting og sager. Se her:

Jeg er især faldet for de gamle blanke automater, der vækker minder til mit barndomshjem. Dyrene og ophængene sælges i forretningen.

Svigermors påskerier

Fine påskerier set hos svigermor:

Den sjove retstrikkede filtede lange orange kylling er købt i Rønne for en del år siden.

Og de her kyllinger er gamle. Måske fra 60’erne eller 70’erne efter stilen at dømme. Rigtig fine, synes jeg.

Kyyyyylinger

Påsken nærmer sig. Jeg har pyntet op 🙂

Mange af kyllingerne er hjemmelavede. Min dygtige mor har hæklet dem øverst til højre i 1980’erne og den fine ægge høne nederst til venstre i 1960’erne.

Loppe-skatte

Var på loppemarked i Kbh i dag. Og der sad hun så, Trolde-Sofie. Købte hende for 50,-. Hvem har mon strikket hende. Og for hvor længe siden? Jeg har opskriften, som er fra et Alt for damerne fra 1957.

Jeg købte også disse skatte, som næsten ikke kostede noget. Hjemmestrikket håndklæde for 20,- og 6 hjemmestrikkede gule vaskeklude for 65,-. Det fine hjemmestrikkede ternede dukketæppe fik jeg forærende, da hende, der havde standen ikke rigtig vidste, hvad hun skulle tage for det. Tænk hvor mange timers håndarbejde, jeg har købt for næsten ingenting. Og så det fine dukke porcelæn for 10,- pr. del.

Etageejendom med ny beboer

Nogen flyttede fra stueetagen og en anden flyttede ind.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er blevet et rigtig fint værelse. Der mangler dog stadig en smule finish, men det må komme senere.

Fra theposer til køkkenvæg – se forvandlingen

Der skal bruges theposer og selvklæbende bogbind. Mål arealet op og klip 2 ens stykker bogbind ud i den ønskede størrelse. Beregn lidt ekstra hele vejen rundt. Sammensæt theposerne, så resultatet bliver et harmonisk mønster. Læg theposerne på det selvklæbende bogbind – en af gangen. Læg det andet stykke selvklæbende bogbind ovenpå. Klip stykket til, så det passer i størrelsen.

 

Se hvor fint thepose-væggen pynter bag køkkenet. 🙂 Gryderne fulgte med køkkenet. Den gule og grønne thekop er købt i en Tiger butik. Tasken er fra bamsebutikken på Bornholm.

 

Ur i køkkenet

Det fine køkken, jeg købte forrige weekend, havde tabt uret. Jeg fiksede det. 🙂